Arbeidene i Askim er i gang

Arbeidene med nye lokaler for Ski Bygg avdeling Askim er godt i gang. Gode produksjonsforhold er skapt inne i Befa-bygget på nabotomta til byggeplassen. Byggherre har overtatt de gamle lokalene etter bruktbutikken og byggmester Per Erik Østlie har gjort huset om til en effektiv ferdighusfabrikk. I løpet av 10 arbeidsdager har 5 mann produsert omkring 1100 kvm fullisolerte takelementer. Samtidig har de lært seg nye rutiner og arbeidsmetoder med basis av sin kunnskap i tømrerfaget.

Inne i produksjonshallen

Grunnarbeidene er også i gang, der Per Kirkeng med mannskaper har tatt av store mengder med silt for å kompensere for husets vekt. Den øvre kulturjorda vil bli gjenbrukt lokalt både på egen eiendom, men også til nytte for naboens gårdsdrift. Vi håper at været forblir hyggelig på stedet, selv om tåka ligger hardt nedpå for tiden. Mest vemodig er det å se den fine silten blir kjørt bort til deponi.

Utlasting av silt for kompensert fundamentering

Albrechtsen har også kommet i gang med produksjon av armering, og om ikke lenge kommer de første betongbilene. Skal bli spennende å se at huset tar form i byggegropa. Michael Sats Norum til høyre i bildet følger prosjektet tett sammen med sine kolleger i Ski Bygg.