Evje flerbrukshall straks ferdigstilt

Smeland byggservice, med sine støttespillere ferdigstiller nå Evje flerbrukshall. Prosjektet startet for vel et år siden med riving av noen bygg for å frigjøre plass. Ett år senere står hallen ferdig med sine 2200 kvm.

Asfaltering og noe malingsarbeider gjenstår på befaringen 27. mars, men bygget er klart for bruk.Bygget har fullstørrelse håndballbane 25 x 45 meter med tribune. I anlegg er det også styrkerom, sosial sone og 7 garderober. Materialbruken består primært av tre, med massivtre i vegger og dekker, limtre i kledning, tribune, søyler og dragere. Miljøprofilen på bygget er kartlagt, og sett mot den konvensjonelle løsningen i konkurransegrunnlaget er CO2-utslippet redusert med 2/3. Dette er beregnet med klimagasskalkulatoren utviklet av Statsbygg, Civitas og NAL. Metodisk er det forankret i ISO 14040:2006 og 14044:2006 sammen med materialmodulen NS-EN 15643:2011. Så får vi håpe at energibruken i drift blir positivt med LED-belysning og flisfyrt fjernvarme.

I byggeprosessen har også avfall vært i fokus, og prosjektet har gitt rekordlave bidrag med 7,8 kg/kvm med bygningsavfall. Precut og
prefabrikkering har gitt resultater, samt sterkt fokus på direkte gjenbruk. Hovedbestandelen (56 %) av avfallet har vært rent trevirke, som kan gå til energigjenvinning. Forøvrig er det dominert av emballasjeplast og noe restavfall.

Håper derfor at byggherren ser trebygget som en god løsning.