Feriemodus

Romsdal anlegg, Røberg bygg og Edwest arbeider i fellesskap på byggeplass i Molde for tiden. Nye idrettens hus er påbegynt montering. Snart har første ordentlige montasjeuken blitt gjennomført. Ferieavvikling gjør at mengden mannskap er redusert og krankapasitet er mer begrenset til førere enn til utstyr.

Bjelker i dimensjoner opp til 1,4 meter høyde og lengder over 26 meter er levert byggeplass i store kvantum. Søyler oppe i 16 meter lengde er montert, som gjør at skalaen på byggeplassen blir noe spesiell. Spesialtransport til byggeplass har blitt mer normalt enn tidligere prosjekter. Massivtre er også levert i store kvantum. Hele 12 vogntog på ei uke, i den hensikt å sikre nok råvare til planlagte arbeider i fellesferien. Etter ferien skal de største bjelkene leveres, over 28 meter i lengde nesten 1,7 meter høye.

Kontrasten er stor sett en uke tilbake. Til tross for tykt lag med drenerende fylling i tomta og grove avløpsledninger, så ble det for mye vann. Det medførte høy vannstand i hele underetasjen til prosjektet. Vannstanden sank heldigvis før det ble for kritisk, og sluket på 80×60 cm klarte å ta unna. Ser frem i mot at den nye røret med diameter 120 cm kan fullføres, slik at dette ikke gjentar seg noe mer.