Innspurt i Molde

Prosjektet med nytt idrettsbygg i Molde nærmer seg slutten. Det er nedvasking og komplettering som pågår i ulike deler av huset. Spenningen er stor om man klarer å få alle varene i tide, da denne våren ble ikke som vanlig. Bildet over er fra en sideinngang og rømningsvei mot vest med Romsdalsmuseet som nabo.

Det nye idrettsbygget sitter godt i terrenget, til tross for å ha vegghøyder opp i 17 meter. Landskapet er til god hjelp, når tomta har en høydeforskjell på nesten 9 meter. Huset er likevel stort, da bare skjermtaket over hovedinngangen er over 100 kvm. Totalt bruksareal på bygget er over 8200 kvm.

Over 3000 m3 med trevarer har gått med i prosjektet, der bærekonstruksjonen og parketten er fra Sverige, men alt massivtre og kledninger utvendig og innvendig er lagd flere steder i Norge. Benkeplatene i heltre eik er fra Latvia. Derimot så er det mange produkter som kretskort, lamper, kabler, varmepumper, rør som har reist mye lengre for å komme på byggeplass.

Bygget har et omfattende innhold av rom. 9 ulike idrettshaller/flater er samlet under ett tak. Videre kan det deles opp til 13 forskjellige saler. I tillegg er det et stort utvalg av kontorer, klasserom og garderober.

Selv rømningsveiene blir store når huset blir omfattende. Bildet over viser rømningstrapp i mot øst under arbeid. Ikke alle idrettene i Molde får nye lokaler i dette bygget, men resultatet gir et enormt løft for bredden av idretter i byen. Mange utstyrstunge idretter får dedikerte saler, som gir mer effektiv treningstid til glede for både utøvere og støtteapparat.

Nøyaktig ett år siden startet montering av bygget, og det er lagt ned noen tusen timer siden da. Prosjektet har vært oppe i 60 personer samtidig på byggeplass.