Hotellåpning på Øyna

Øyna kulturlandskapshotell er åpnet. Distrikt- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland og Arne Hjeltnes ivaretok sammen med byggherre sermonien å åpne det nye anlegget for besøkende.

Byggmester Faanes & Gjøgla har sammen med byggherrens venner og bekjente stått på de siste månedene for å bli ferdige. Elektrikker NTE og ventilasjonsentreprenør Hamstad har også jobbet på spreng for å bli ferdige. Prosjektet ble påbegynt bygd for 7 måneder siden etter en lengre tid i planlegging og ikke minst finansieringsavklaring.

Noe arbeid gjenstår, men svært mye er på plass i komplekset som knapt er synlig i landskapet. Største delen av anlegget er bygd under terreng, der rommene henger bokstavelig talt ut av terrenget. 3720 skruer forbinder massivtrekonstruksjonen med den underjordiske betongkonstruksjonen. Trekonstruksjonen krager 6 meter ut av terrenget uten understøtting. Splitkon har levert massivtre til prosjektet.

Innvendig er det benyttet spesialdesignet limtrepanel behandlet med brannimpregnering fra Norsk limtre. Utvendig er det benyttet royal limtrepanel tilsvarende som forrige byggetrinn. Overnattingsbygget er brannteknisk seksjonert fra resten av anlegget og i tillegg internt delt opp i 3 ytterligere brannseksjoner. Hvert rom er i tillegg egen branncelle. Konseptet er å bruke en rå og brutal eksponert betong mot møbelfinish av en trekonstruksjon. Opplevelsen blir derfor spesiel når man går inn i anlegget og gir en unik opplevelse.

Det er eget ventilasjonsanlegg på hvert rom i tillegg til ett for fellesarealer. Vannbåren gulvvarme er lagt i betonggulvet for komfort. Varme og tappevann produseres av to varmepumper.

Lydteknisk er det høy standard som er satt. Lydvindu er installert og hvert rom er fysisk adskilt fra naborommet med lydskillekonstruksjon. Spaltepanel i rommet sammen med teppegulv skal bidra til et stillhet i en ny dimensjon. I korridorer er det brukt A2-klassifisert treull-himling.

Møbler er designet av Studio Strek og produsert av Fosseng treindustri i heltre eik. Det er to tema på rommene, lyst og mørkt rom. Det finnes også suiter i anlegget, bestående av 18 rom fra 37 kvm i høy standard sammen med 2 suiter på nesten 60 kvm. Hodegavler til senger er forsinket i sin leveranse, men ellers var alt av møbler på plass til åpningsdagen.