COOP extra i Bodø åpnet

Bygninger, Kunder, Prosjekter

Overtakelse av bygg

Sammen med Bygg og vedlikehold Bodø har vi bygd ny COOP extra ved Bertnes, Bodø. Butikken har stor miljøprofil med høy grad av isolert klimaskjerm, og passiv romkjøling i tillegg til mer tradisjonell teknologi.

Butikken kombinerer balansert ventilasjonsanlegg med gjenvinning både av avtrekksluft og spillvarme fra kjøleanlegget. Kjøleanlegget benytter CO2 som kuldemedium, der freoner og ammoniakkløsninger var dominerende tidligere.

Belysning benyttes en kombinasjon av LED og høyeffektive lysstoffrør. Dette for å få riktig fargegjengivelse i rommene.

Utvendig er det benyttet royal-kledning av furu i kombinasjon med komposittplater. Vindusfeltene/inngangsparti er lagd i kjerneved furu inkludert skyvedørfeltene. Disse er behandlet med jernvitrol.

Bæresystemet er lagd av limtre, samt alle yttervegger og innervegger unntatt kjøle- og fryserom.

Bygget er gjennomført i et arbeidsfellesskap der flere mindre lokale virksomheter har bidratt.

I galleriet finnes flere bilder fra prosessen og mer informasjon finnes her:

Bodø nu!

Avisa Nordland

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.