Et tankekors om håndverket

Kunder

For vel ett år siden tok Blikkenslager Brekstad i bruk nye lokaler i Landelandveien 8. Etter å ha vært på besøk i dette blikkenslagerverkstedet, ga det noen tanker i organiseringen av produksjon. Håndverkerne hadde tatt kveld når bildet ble tatt, men budskapet er tydelig; det går ha en ryddig arbeidsplass gjennom gode rutiner.

Blikkenslager Brekstad 4. november 2015

Det som var mest spennende ut over huset er bygd i massivtre, er gulvet. På gulvet er det kantlimt furu med stående årringer. Gulvet ser utrolig bra ut selv etter over ett års bruk.

36 mm massiv furu oppleves godt å gå på, samtidig solid til å kjøre truck over. Hvem skulle tro at et mykt treslag kunne fungere så godt i et verksted?

Opplevelsen kan sammenlignes med å komme inn på sløydsalen i gamle dager. Nå er sløyd gjemt bort blant blanke ark og fargeblyanter i et formingsfag. Sløyd var en gang faget som bygde nasjonen. Les mer dette på forskning.no.

Er ikke overrasket at faget i praksis er borte, da det er lett bortprioritert mot blyanter og viskelær sammen med politisk korrekt realfagsatsing. Jeg håper derfor vi ikke glemmer vårt historiske fotfeste, en nasjon som er bygd av håndverkere og praktikere.