Museum i Gjøvik

Det nye magasinbygget til Mjøsmuseet er montert. Arbeidsfellesskapet Massive bygg AS har stått for arbeidene. Virksomheten består av byggmester Magne Fjellhaug AS fra Gjøvik og Albrechtsen AS fra Ås. Grunnarbeidene står Birifirmaet Kjenseth maskin AS for, en god samarbeidspartner de siste 3 årene.

Nybygget har en fri spennvidde på 20 meter i limtre. Massivtre fra Nordisk massivtre benyttes i vegger sammen med isolasjon fra Hunton. Nå er det full fokus på å sikre overganger mellom vegg og takelementer, før snøen kommer og gjør arbeidet mye vanskeligere. Huset er på nesten 1000 kvm og står anonymt lengst nord på museumsområdet ved Eiktunet. Takhøyden er på det dårligste 3,5 meter, men hevet noe ekstra i midten for å få en mer spenstig konstruksjon. Det gir plass til en relativt stor hjullaster i arbeid.