Fra kråkeslott til slott

Kapto har fått tatt tilbake bygget de flyttet ut i fra for nesten et år siden. Kontrastene er store fra et slitent næringsbygg til et moderne nybygg i høy håndverksmessig standard.

Huset er totalrenovert, som i praksis betydde at midlertidige brakker ble revet og trekonstruksjonen fjernet. Den gamle betongsokkelen ble modifisert og tilpasset aktiviteten til virksomheten. Bedriften er enerådende i produksjon av bjørkepinner til pinnekjøtt. I tillegg driver de med utlevering av frukt til bedrifter og kapellsøm.

Fosseng treindustri har lagd et system for vindusbrett i eik, som er utført på bygget. I tillegg har de levert dører i massivtre. Triobygg på Melhus hadde totalentreprisen i prosjektet og Green Advisers var byggherreombud. Håndverksstoltheten er langt fremskredet av de lokale snekkerne, noe som vises på detaljeringen i himling og gjerding av innvendig panel.

Norsk limtre har levert mye innvendig kledning sammen med Nordisk massivtre. Rennebu sag og trekultur har levert brent kledning utvendig.

Til slutt kommer et lite historisk bilde, som viser kråkeslåttet.