Første uka med montering er ferdig

Status fredag dag 5

Det nye bygget for COOP Valnesfjord flytter seg fremover. Noen utfordringer med logistikk og vind har gitt utfordringer denne uken. En ekkel kastevind ga en dag med montasjestans. I en av vindkastene ble noen takelementer tatt av vinden og var en uønsket test på hva de tålte. Heldigvis ble det verken materielle eller annen skade da de 500 kg store elementene ble kastet rundt av vinden.

Klargjøring før montering           Takelement under kraning           Montasje av takelement

I den sterke vinden måtte derfor tiden benyttes til kompletteringsarbeider, da været ikke kunne tillate noe annet. Heldigvis fungerte avstivningene og sikringsarbeidet som var gjort, så vinden kunne fortsette uten panikk på arbeidsplassen.

Kraning av storbjelke på 6 tonn

De siste to dagene var anlegget i full drift og huset tar for alvor form. Litt over 1/3 av råbygget er montert samtidig at nye fundamenter har blitt støpt og bunnledninger er blitt lagt og tilbakefylt. Daniel Wilded fra limtre og massivtre-leverandøren Martinsons tra AB deltok også i monteringen denne uken.

Det er positivt signal for håndverker og entreprenør at råvareleverandøren viser en slik interesse. Montasjen er det mest kritiske fasen i bygget, der balansen er hårfin mellom varemottak og forbruk, da tomta ikke har plass for lagring.