Kaldtlager i Ski

31. juli begynte arbeidene med nytt bygg for Ski bygg i Kjeppestadveien. Oppgaven var et nytt kaldtlager for trelast der de lokale foretakene Albrechtsen AS og Per Kirkeng AS med flere har bidratt.

Siden da er det gjort en stor jobb med sprengning av tomt, støping av banketter og fundamenter. Denne uka ble det påbegynt montasje av trekonstruksjonen. Huset er 120 x 26 meter, der hovedspennet er på 23 meter.

Løsningen bygger på bærerammer hver 3. meter, med stående massivtreskiver i mellom rammene. Taket er også i massivtre som legges i forband over flere bærerammer. Utenfor hovedkroppen kommer takutstikk, samt skjermtak over mulige reolsystemer på langveggen. Gavlvegger i forbindelse med kjøreporter under skjermtaket bidrar til avstivning av bygget sammen med gavler. Dette forutsetter at taket settes sammen til en stiv skive.

Beregningene og dokumentasjon av løsningene har blitt gjort gjennom å bruke Dlubal RFEM. Programvaren gjør det mulig å ta hensyn til langt flere forhold enn tradisjonelle konstruksjonsprogrammer, da også knutepunktløsninger blir med i simuleringen av den globale situasjonen.