Fremdrift på hotellet

Det nye hotellet på Øynaparken er godt i gang. 16 mann fra Gran og Ekran entreprenør arbeider med betong, og 4 mann fra byggmester Faanes & Gjøgla er i drift med trekonstruksjonene. Ytterligere 2 mann fra NTE arbeider med elektroinstallasjonene og byggherren bistår på logistikk sammen med to mobilkraner.

Alle trevegger er prefabrikkert ferdig av tømrerne. Riggplassen og produksjonslokalene er fyllt til randen med varer klare for montering. Til uka kommer utvendig kledning og parallelt monteres vinduer og dører. Betongen har flere lag som arbeider parallelt. Fundamenter, vegger, dekker og tak støpes fortløpende i det 120 meter lange hotellet.

Trekassen henger på en nedfylt betongkonstruksjon og svever 6 meter ut over terrenget. Ideen kommer fra reirene til sandsvalene, men løst med en tvist i krysslimt tre. Dette er også nøkkelen i den statiske konstruksjonen, skivevirkningen og vekta av den krysslimte treskiven gjør at det er mulig å henge opp rommet, og benytte bad og korridor bakenfor som balast for å sikre at den ikke vipper frem. Selv betongen er sikret med fjellbolt, så den ikke kommer sigende.

Vinteren har så langt vært snill med prosjektet som skal stå ferdig om noen få måneder. Stemningen er god i prosjektet, og samtlige står på for å skape noe annerledes på åsryggen over Trondheimsfjorden.