Oppgradering av standardløsningen

Byggesystemet som Green Advisers benytter i de store trebyggene utvikles stadig. Systemet går under navnet Green Building System(GBS), og vil bli benyttet i ny COOP-butikk i Fauske.

Stein og rustikk kledning

Bildet viser kombinasjonen med den nye kledningsstandarden utviklet sammen med Norsk limtre AS. Kledningen er en stående 25×350 mm kledning med rustikk brun overflate. Løsningene skal gi lengre vedlikeholdsintervaller enn tidligere brukt kledning i GBS, og forventningen er opp til 15 år.

Elementsystemet fra Oppdal Naturstein AS inngår nå som standard i GBS. Løsningene er optimalisert for å få tatt ut synergier og effektivitet mot grensesnittet yttervegg, fundamenter og bæresystem. Første prosjektet som dette har blitt testet på er Bankgata idrettshall. Noen barnesykdommer har det vært, men disse er nå løst og vil være unngått i neste prosjekt.