Ny ishall i Trondheim

Vi har sammen med Norges ishockeyforbund Region Midt utarbeidet forslag for ny ishall i Trondheim. Fra tidligere har vi også gjort forarbeidet for utredningen til oppgradering av ishallen på Dalgård i Trondheim.

Behovet for mer isflate er betydelig i byen, og det eksisterer 3 innendørs isflater fra tidligere. Trondheim sør er en del av byen som har vokst jevnt siste 40 årene og har mindre anleggsdekning enn andre deler av byen. Det er derfor naturlig å skape mer idrettsaktivitet i denne delen, samt at nabokommunene ligger tett innpå med store befolkningskonsentrasjoner med beskjeden anleggsdekning.

Med beliggenhet inntil E6 og direkte tilkobling til trafikkmaskinen vil tomta være meget attraktiv for regionen sør for Trondheim i tillegg til nærmiljøet Tiller og Heimdal bydeler.

Bygget er designet med kunnskap om svenske ishaller og representerer nye måter å tenke ishall på. Klimaskallet består av en kombinasjon av massivtre og limtre som hovedkonstruksjon, som får i tillegg hjelp av knutepunkter og strekkstag i stål. Takkonstruksjonen er godt isolert og luftet, for å fjerne utfordringen mange ishaller har med strålingsvarme fra takflaten. Erfaringen fra Sverige er at trekonstruksjonen arbeider godt sammen med isflaten for å få et godt innemiljø, samtidig et miljøvennlig byggeprosjekt.

Det store utendørs bassenget er magasin for overvann, men også kjølemagasin for isanlegget. Samtidig er håpet at parkanlegget rundt bygget kan gjøre det attraktivt nærmiljø å samles rundt. Se mer fra videoen lagd av i samarbeid med idretten: