Innspurt på Øynaparken

3 uker igjen til at hotellet skal være ferdig på Øyna. 6 hektiske måneder er lagt bak prosjektet og nå skal trådene samles. Media skriver mye om næringa og prosjektet blir nevnt også i den sammenheng.

De lokale firmaene Faanes & Gjøgla(tømmer/mur), , NTE(elektro), Hamstad(ventilasjon) arbeider på spreng for å bli ferdig. Gran & Ekran(betong) og Farbu & Gausen(graver) er ferdig med sine oppgaver.

Prosjektet utnytter massivtreet sine egenskaper som stiv skive. Det gjør at rommene henger ut fra landskapet med 6 meter, festet inn i bad og korridor. Denne delen av hotellet er i betong og ligger under terreng. 80 tonn er største kraftoverføringen mellom betong og trekonstruksjonen. Prosjektet vil vokse seg bort, når gresset igjen blir grønt utenfor hotellets resepsjon/konferanse og restaurantavdeling. Det eneste som kan ses er ventilasjonstårnet som bryter opp den store flaten som er tilbakeført i landskapet.

Ideen bak designen er å lage et røft miljø under terreng og underbygge opplevelsen av en underjordisk verden. I overgangen til oppholds-rommet blir opplevelsen av utsikt og de finere materialkvalitetene frem-hevet i trebruk. Lokalt produserte eikmøbler fra Fosseng treindustri flettes sammen med høyt detaljnivå på tømmerarbeidene der råvarene kommer fra møbellinjen hos Norsk limtre. Det skaper store kontraster som gjør opplevelsen unik.