Arkitektonisk erkjennelse i Molde

Romsdalsmuseet mot vest før panelRomsdalsmuseets nye hovedbygg går fast og sikkert fremover. Bygget er krevende for deltakerne og blir et imponerende byggverk når det står ferdig. Arkitektens grep begynner å materialisere seg til noe mer enn store dimensjoner og kompleks geometri. Utfordringen er å ha nok kunnskap til å kunne realisere grepene, og det gjelder ikke bare konstruksjon og byggeteknikk, men også tekniske fag.

Spennende lysspill fra vinduAv prosjektene bedriften har vært delaktig i, må det sies at det er noe mer dette bygget. Fra arkitektkonkurransen til materialisering hos Reiulf Ramstad arkitekter blir huset til noe mer. Tenkningen fra Reiulf Ramstad og Christian Fuglset i prosjektet gir en dimensjon større enn et “vanlig” bygg uten at det blir overdådig eller overdrevent.

Ventilasjon under arbeidGreen Advisers arbeider mye med de tradisjonelle og mer trauste byggene, men Romsdalsmuseet gir inspirasjon til å løfte blikket og skape noe med lyset. Det ses allerede nå som vinduene kommer på plass og lyset får slippe seg inn i rommet. Huset blir en opplevelse i seg selv, og blir noe å glede seg over når det blir ferdig.