Innvendig detaljering i Bankgata

Utstyrsmontasje i BankgataBankgata idrettshall skal ferdigstilles om noen uker og innspurten er i gang. Detaljeringen begynner å komme på plass og inventar er under montering. Mye utstyr skal kobles opp og testes fremover. Noen lange kvelder må påregnes.

Byggets tekniske anlegg er så vidt prøvestartet, der varme og lys er i drift. Bygget ser lovende ut og de nye løsningen på varmeanlegg fungerer så langt. Det skal bli spennende å følge huset fremover, da konseptet er vesentlig utviklet fra 20x95 eik listverk i smågarderobeneden første massivtre idrettshallen ble bygd i 2013.

Løsningene er ytterligere forbedret og systemenes rasjonalitet er økt.

I bygget er det brukt kraftig eik listverk. Dette er en av de produktene som ses spennende å følge med. Hensikten er å få et slitesterkt produkt der sårskader ikke skal oppfattes negativt. Det samme gjelder omfattende bruk av flis fremfor Barfotkorridor med ny vrigulvbelegg. I garderobene er høyglans veggflis benyttet både for enklere renhold, men også økt brukeropplevelse. Så får evalueringen om ett år og tre år se om dette var fornuftig.

Vindusbrettet er også eik brukt, da i 40 mm benkeplate. Andre foringer og omramming er mer nøytral mot veggenes farger. Konseptet er vanlig å bruke blant annet på Island.

Sportsparketten er en gjenganger fra tidligere iVindusbrett i 40 mm eikdrettshaller, men forbedret i sammenkoblingene. Parketten benyttes som følge av positiv tilbakemelding fra tidligere prosjekter. Listverket rundt spilleflaten løses tradisjonelt med liggende eikplank, da rustfritt stål ikke fungerte i Rollag.

Grepet med å bruke andre etasje over garderobene til småsaler, eller gymsaler ses fornuftig langsiktig. Brukerne har signalisert at de ønsker rommene ytterligere avdelt med dukvegg, men dette gir bare enda større bruksfleksibilitet. Småsalene i Bankgata med bæresystem synlig i veggenDen nye limtre panelen i dimensjon 20×215 grålasert spiller godt i lag med sportsparketten. Bæresystemet er markert i veggen med hensikt og håper det ikke gir forstyrrelse for idrettsaktiviteten.

Utvendig kompletteres også bygget, der inntrykket av håndballhallens store flater med sinus-plater fikk en helt annen karakter når brytningselementene ble montert. Sinusplatene blir ikke gjentatt noe mer, da det er et for dårlig Bankgata idrettshall kledning håndballhallprodukt til kledning. Det er tilbakemelding både fra byggherre og håndverkere. Derimot systemet med naturstein grunnmurselementer noe å fortsette med.