Val idrettshall tar form

Bygninger, Prosjekter

Den nye idrettshallen ved Val videregåande skule i Kolvereid tar for alvor form. Utvendig står det kun mindre arbeider igjen på bygget og utearealene. I disse dager dekket av et godt lag med snø, som snart vil forsvinne i kystklimaet bygningen står plassert i.

Huset ligger klemt inntil berghammeren som skiller skolens kantine og internatområde og de store driftsbygningene. Hallen blir det nye bindeleddet mellom to sentrale områder ved skolen.

Innvendig går det mye på installasjoner av utstyr og bygningsmessig komplettering. Hallens karakter tar for alvor form, med bruk av antikkgrå behandling av massivtrevegger og ulike laserte paneler.

Video fra Norsk limtre

Bygninger, Kunder, Prosjekter

Norsk limtre har lagd video fra byggingen av sitt nye lager. Bygget er reist på fundamentene til det gamle tørkeanlegget. Prosjektet er utført av håndverkere fra Innherred entreprenør, Edwest, Albrechtsen og Gran & Ekran. Rivingen og grunnarbeider ble utført av Farbu & Gaussen.

Videoen viser montasje av elementer som har vært prefabrikkert på stedet. Råmaterialene er fra egen produksjon, supplert fra Nordisk massivtre og Vestlandske limtre. Huset er 625 kvm stort med søylefri planløsning med spennvidde 17 meter og en fri takhøyde på 6,5 meter. Huset er isolert med 20+ cm i vegg og 40 cm i tak. Dette gjør at bygget kan brukes til noe mer enn lager i fremtiden.

Sjusjøens nye hall er i bruk

Uncategorized

Natrudstilen flerbrukshall er tatt i bruk midlertidig midt i byggeprosessen. I dag var det pressekonferanse i bygget og i kveld er det høytidelig åpning av skisesongen.

Bygget er en byggeplass enda, men sentrale funksjoner er ferdigstilt i nødvendig grad for å sikre at media og idrettsutøvere får avviklet sesongstarten. Midlertidig brukstillatelse er avgitt for de 5 viktige dagene.

Heldigvis er det dyktige håndverkere og rydding byggeplass som gjør det mulig å få det til. Men noe gikk oss forbi, da klistrelappene ble igjen på vinduene og kom godt frem i beste sendetid. Nordan var nok glad for det.

Oppdatering fra Val idrettshall

Prosjekter, Systemløsninger

Val videregående skole bygger ny flerbrukshall i egen regi. Skolens dyktige håndverksressurser arbeider videre med 4 mann internt og tilsvarende med eksterne hjelpere. Lokal maskinentreprenør Sverre Tangen bistår også med sine arbeider rundt bygget.

Elektrikker Elcom og rørlegger Engstad & Taraldsen er godt i gang med sine arbeider.

Nå pågår i stor grad utvendig ferdigstilling av bygget, da vinteren står for tur. Samtidig er det gjort en øvelse innvendig med interniørbeis på trevirket, samt en interessant løsning på montering av belysning mellom dragerne. Dette er en forbedring av konseptet.

Bildet til høyre viser bruk av grus som en del av lyd- og vibrasjonsoppbyggingen for etasjeskillet. Dette er et konsept som er hentet fra Østerrike, og tilpasset til bygget.

Nytt idrettens hus i Molde

Bygninger, Prosjekter

AF Decom er godt i gang med rivingen av gamle idrettens hus. Røberg bygg er i samspillsfase med Molde kommune for nytt bygg til idretten.

Det nye bygget vil være lokalisert på samme tomt, og vil etter planene bli noe større enn det tidligere bygget. Huset vil være bygd i limtre og massivtre fordelt på 3 etasjer.

Bygget vil inneholde en rekke aktivitetsflater, fra full håndballbane og ned til brytesaler. Til sammen er det 8 ulike flater som skal dekke en rekke idretter i byen. I tillegg kommer 14 garderober, flere klasserom, møterom og klubblokaler. Dette blir et skikkelig flerbrukshus.

Nå gjelder det å få landet detaljene i løsningene, så det kan prefabrikkeres i vinter. Til våren planlegges det oppstart montering av bygget.

Hallmontering Sjusjøen

Bygninger, Prosjekter

Den nye flerbrukshallen ved Sjusjøen Skistadion er under montering. Albrechtsen AS har forberedt og bearbeidet limtre på plassen, samt prefabrikkert tak og veggelementer. Nå er hallen under montering.

Ringsaker almenning er utbygger og Ringsakfjellet drift AS står for grunnarbeidene. Sjusjøen idrettslag vil være den daglige brukeren sammen med lagene som kommer til anlegget for treningssamlinger. Disse lagene er fra hele Norge samt utlandet.

Et krevende bygg med mange detaljer nye detaljer. Ny løsning på trebasert isolering og nyutviklet tretak skal produseres. Ringvikrninger er langt bakover i verdikjeden på utviklingsarbeider som er gjort.  Underspente hoveddragere er også langt mer krevende enn hva entreprenøren er kjenner fra før. Heldigvis er noen elementer som er kjent fra tidligere.

Kampen blir mot tiden. I medio november er det sesongåpning. Deler av hallen skal tas i bruk når skiskytterne og publikum skal innta området.

Norsk limtre sitt nybygg er montert

Bygninger, Prosjekter

Norsk limtre erstatter sitt gamle tørkeanlegg med nytt varmtlager. Med hjelp fra Albrechtsen AS og Edwest AS ble nytt bygg montert på 3 lange arbeidsdager.

Det nye bygget er nesten 700 kvm stort, med stor takhøyde på 6,8 meter og søylefrie løsninger. Det gir stor fleksibilitet for fremtidige endringsbehov.

Elementer til tak og vegg ble produsert lokalt på tomta, og mye av råvarene kommer fra Norsk limtre sin egen produksjon. Effektive 25 cm isolasjon i vegg og 40 cm i tak gjør at det skal lite til å holde huset varmt.

SIVAs nye miljøbygg tar form

Kunder, Prosjekter

SIVAs nye bygg er i innspurt og leietaker Splitkon er godt i gang med installasjon av sitt utstyr. Til tross for sine størrelse, får man ikke inntrykk av hvor stort bygget er.

Om noen uker skal asfalten være på plass og utearealer skal ferdigstilles. Fra prosjektstart i oktober 2017 til ferdigstilling har det gått raskt. Bygningen er en relativ enkelt konstruksjon, men mye arbeid er lagt ned i å få utnyttet takhøyden begrenset til reguleringsplanen. Det har vært et jag etter cm, der alle parter har måtte inngått kompromisser. Nå gjentår mest spenningen å få produksjonsutstyret på plass, og se at alle bygningsmessige tilpasninger blir riktige.

Fra montasjestarten 1. mars har det gått veldig raskt til nåværende status. Vi erfarer at vinterarbeider rundt frysepunktet er en ubehagelig tidstyv og kostnadsdriver. Dette må vi ta med oss til senere, gjennom å planlegge fremdrift i tråd med vårt klima.

Val idrettshall er reist

Bygninger, Prosjekter

Montering av Val idrettshall i Kolvereid gikk veldig godt. Den store bygningen ligger godt i mot de andre driftsbygningene på sørsiden av skoleanlegget til Val videregående skole. Mot internat, kantinebygget er huset skjermet av fjellryggen. 

Den nye veiforbindelsen mellom de to områdene forsterkes med den nye hallen. Samtidig blir det en langt mer praktisk kobling av spesielt på vintertid.

På nært hold er bygget veldig stort, men når landskapet blir arrondert og tilpasset vil inntrykket endre seg betydelig.

Hallen på 1550 kvm ble reist i løpet av 8 arbeidsdager med hjelp fra Albrechtsen AS, sterkt i samarbeid med lokale krefter. Elementer til tak og vegg var da prefabrikkert av skolen på forhånd. Under befaringen av plassen drev de med komplettering overganger.