Lofoten beach camp ferdigstilt

Lofoten beach camp har tatt i bruk sitt nye servicebygg. Bygget øker campingsplassens kapasitet på sanitæranlegg med tilrettelagte toaletter, dusjer og vaskeplasser. I tillegg har bygget en sentral funksjon som storstue med eget storkjøkken og bar. Restauranten er åpen både for interne og eksterne gjester, som er et verdifullt tilskudd langs E10 og Flakstadstrandas flotte beliggenhet.

Huset er i praksis tegnet av byggherren Ellen Lebesby som både er aktiv lærer og tidligere lang erfaring som arkitekt. Vi har bistått partene med ingeniørfaglige vurderinger og tekniske tegninger i flere disipliner.

Prosjektet er bygd i samarbeid med Bodø-firmaet byggmester Olav-Inge Alfheim og Lofoten-firmaet byggmester Egil-Arne Myklebust sammen med flere lokale firma på graving og tekniske fag. Huset ble prefabrikkert i Bodø og sendt flatpakket til Lofoten for montasje i vinter. Til fellesferien i år var bygget klart for bruk.

Bygget er 10 meter høyt og har et areal 382 kvm. Den karaktersterke formen tar igjen virksomhetens logo og fjellene i rundt. Det store glassfeltet mot stranden skaper et unikt innemiljø sammen med de myke treoverflatene innvendig. Husets loftsetasje har gjennomlys og skaper en lun opplevelse i sterk kontrast til hvordan været kan være på utsiden. Utvendig er det kledd med Nordimpregnert limtrekledning på vegger og har fått et stort utemiljø i tradisjonell impregnert trelast. Det er ikke mindre enn 600 kvm med terrasse rundt bygget.

Under montasjen av bygget, ble det stans i arbeidene på grunn av vind. Det gjorde det også under de påfølgende arbeidene med gulvstøpen. Det blåste for mye til at betongbilen våget å komme. Det har vært målt 116 m/s i vindhastighet ikke langt fra tomta, noe som er tatt i betraktning når detaljer er løst på bygget.